Home FluffyLifeGiv et godt førstehåndsindtryk
Giv et godt førstehåndsindtryk

Giv et godt førstehåndsindtryk

Hvad er det første, folk ser, når de kommer på besøg hos dig? Din indkørsel? Din have? Din træterrasse? Uanset hvordan det forholder sig hos dig, knytter der sig sikkert en hel del vedligeholdelse dertil, før det ser pænt ud.

Har man fliser på sin grund, har man helt sikkert også erfaring med alger og flisepest. Har man en græsplæne, har man helt sikkert også erfaring med højt græs og ukrudt. Har man en træterrasse, har man nok også erfaring med alger og oliehungrende træ.

Vi har samlet en række vedligeholdelsesprojekter, som for husejeren i høj grad hører foråret, sommeren og dermed udesæsonen til, og som du med garanti vil få en god følelse i maven af, når det er ordnet. Om du gør det selv eller tilkalder professionel hjælp, er op til dig, men læs under alle omstændigheder med her og få inspiration til, hvor du skal starte for nemmest at kunne give dit hjem et løft.

Fliser

Når vinteren endelig har sluppet sit kolde tag, og man så småt begynder at overveje at rykke havemøblerne ud på terrassen igen, lægger man mærke til fliserne. Pletterne, algerne og ukrudtet gør din indkørsel, din terrasse og dit fortov til regulære øjenbæer.

Man kan naturligvis overveje selv at gå til kamp mod problemet, men afhængig af størrelsen på dit fliseområde vil det garanteret være nemmere – og give et meget flottere slutresultat – hvis du tilkalder professionel hjælp.

Vælger du at bruge lidt penge på en professionel fliserens, ved du, at dine fliser bliver behandlet nænsomt og med tanke på ikke at skade fliserne. Når algerne og pesten er fjernet, bliver dine fliser endvidere imprægneret, så de bliver beskyttet mod alge- og pestangreb i fremtiden. Efter en professionel fliserens vil du opleve, at hele udtrykket i dit uderum ændres; fliserne er lysere, og pladsen synes derfor større.

Skal du bruge professionel én gang i denne sæson, kunne det meget vel være til dine fliser.

Græs

Er du så heldig at have en græsplæne tilhørende dit hus, har du mulighed for at sætte rammen omkring mange hyggelige familie- og venneaktiviteter. Er du mere typen, som ser en græsplæne som en oplagt mulighed for at anlægge bede og plante blomster, er der også rig mulighed for det.

Når det så er sagt, kræver det også arbejde at have en smuk og god græsplæne. Græsset skal slås og gødes, ukrudt skal fjernes, bede skal trimmes, men gør man det, er en græsplæne – uanset dens udformning – noget af det mest indbydende, man kan tænke sig.

Nogle af de gyldne tommelfingerregler, som man kan følge og dermed sikre sig, at man i hvert fald gør noget godt for sin plæne, er at gøde plænen mindst én gang om året. Dertil kommer græsslåning, som anbefales omkring en gang om ugen i hele perioden fra marts til oktober.

Virker det uoverskueligt at komme i gang med haveplejen efter en lang og hård vinter, kan man med fordel investere i professionel havepleje en gang om året. Få en gartner ud og lad ham/hun give haven det første løft – så kan du selv fortsætte resten af året.

Træ

Et af de allersmukkeste og mest fleksible materialer, vi har, er træ. Træ har en helt særlig glød og et udtryk, som kan live de fleste udeområder op – hvis træet behandles ordentligt, vel at mærke.

Lige så levende som en velplejet træterrasse kan se ud, lige så grå og død kan en træterrasse se ud, hvis den ikke er plejet. Har du en træterrasse, som har en overskuelig størrelse, kan du sagtens selv gå i gang med sandpapiret og olien.

Det kræver en dags arbejde, hvor vejret helst skal være tørt, men det er et let og meget tilfredsstillende stykke arbejde. Er din træterrasse stor, og kan du næsten ikke klare tanken om din ømme ryg efterfølgende, kan du overveje at få professionel hjælp.

De har erfaring, viden og professionelt værktøj, som giver et smukt resultat, og som hurtigt og effektivt giver din træterrasse livet og gløden tilbage.