Home FluffyLifeSådan tilbereder du den bedste steak
Sådan tilbereder du den bedste steak

Sådan tilbereder du den bedste steak

Der er ingen tvivl om, at danskerne elsker steaks på grillen. Vi elsker den hygge, der er forbundet med, at vi sidder på terrassen og nyder vores iskolde øl, mens vi venter spændt på, at kød og grøntsager steger færdigt på grillen. Mange har dog det problem, at de ikke helt ved, hvordan man tilbereder en steak på en sådan måde, at den går fra at være lækker til at smage himmelsk.

I artiklen har vi fokus på, hvordan man tilbereder en steak, således at englene synger, når du sætter tænderne i den. Vi kigger på krydderivalg og stegetemperatur, og vi kigger på, hvad det er der gør, at en steak er så populær hos danskerne.

1, 2, 3 og bøf

Det første, man skal være opmærksom på, når man vil tilberede en lækker steak til venner og familie, er, at den skal renses først. I langt de fleste tilfælde er dette allerede gjort af slagteren, men skulle det være tilfældet, at den ikke er blevet pudset ved slagtning, bør du lige tjekke kødet for sener.

Efter du har tjekket for sener, gør du klar til stegning. Sørg for, at du har god tid, således at du også kan lade kødet hvile et par minutter efter stegningen. Før stegning skal du krydre kødet, og det gør du bedst med salt og peber. Bruger du andet, ødelægger du muligvis den naturlige smag, en steak har. Skal du kæle lidt ekstra for din steak, kan du med fordel vælge rivsalt. Se mere her om rivsalt.

Når du steger din steak, skal du overveje, om den skal være rød, medium eller gennemstegt, og det tjekker du bedst ved at sammenligne indersiden af din hånd med kødet. Er steaken rå, skal den føles, som din håndflade gør, når du holder tommelfingeren og pegefingeren sammen. Er den medium, skal den føles, som hvis du holder langfingeren og tommelfingeren sammen. Og er den gennemstegt, skal den føles, som hvis du holder ringfingeren og tommelfingeren sammen. Så simpelt er det.

Til sidst skal du som sagt lade steaken hvile et par minutter inden servering. Det gør, at væsken bliver i kødet, og du undgår en våd tallerken, når du skal spise.